Garden Rhythm Compiled by Jan Koen Lomans and FUEL Projects.  

Garden Rhythm

15.11.2014   14.12.2014

Niels Broszat | Jan Koen Lomans | Marc Mulders

“The same stream of life that runs through my veins night and day runs through the world and dances in rhythmic measures. It is the same life that shoots in joy through the dust of the earth in numberless blades of grass and breaks into tumultuous waves of leaves and flowers.” Rabindranath Tagore

In de tentoonstelling Garden Rhythm bij Kers Gallery staat de cadans van het dag en nacht ritme centraal. Het steeds veranderende licht van het blauwe uur voordat de zon opkomt tot het avondrood. Als metafoor een tuin met bloemen waar licht, kleur, oorsprong en vergankelijkheid hand in hand gaan. De drie kunstenaars zijn geïnspireerd door de tuin en bloemen. De symboliek van oorsprong naar vergankelijkheid. Het werk staat niet op zichzelf en vaak verwijzen de kunstenaars naar thema’s uit de kunstgeschiedenis of gebruiken symboliek uit vervlogen tijden. Deze kunstenaars werken cross-mediaal. De grenzen tussen toegepaste kunst en beeldende kunst vervagen en het materiaalexperiment wordt omarmt. De onderzoekende aard en het tactiele karakter verbindt deze kunstenaars: de fragiliteit van de nacht die verdwijnt bij de dagenraad en de bloem die verwelkt in de schemering.

Tekst: Nikkie Herberigs

In Samenwerking met Kers Gallery | Samengesteld door Jan Koen Lomans en FUEL Projects | Imke Ruigrok en Nikkie Herberigs.

Garden Rhythm|Uitnodiging kopie

 

 

Studio JKL is transforming towards an interdisciplinary studio.

Keen on Collaboration and materiality. We are currently working on a new website.
Let’s meet on the borders of disciplines.

Funding Partners:                     

Collaboration Partners: